Tuesday, February 22, 2011

TERPAKSA ATAU TAK SABAR

Dh lame aq tak update blog ni...busy gile dengan assignmnt....
assgmnt makin hari makin bertambah....mungkin inilah dugaan seorang mahasiswa....
sebenarnye aq bukan nak cite pasal assgmnt aq...aq nk cite pasal kawan-kawan aq...
alhamdulillah sebab dorang semua dapat melanjutkan pelajaran di IPT...
tapi bukan semua kawan-kawan aq dpt masuk IPTA....
ad yg pilih untuk masuk IPTS sebab malas nak tunggu 2nd intake.....
tak boleh nak sabar ke???

sebut pasal IPTS mesti semua orang dah tau....yuran dia mesti mahal.....
tapi bile ditanye"kenapa masuk IPTS?yuran dia tak mahal ke?"
nanti dorang mesti cakap mcm ni..."duit PTPTN kan ade"....
senang je jawapan korang......korang tak rase korang makin membebankan diri korang.....
lagi 1 duit PTPTN tu bukannye korang guna sebaiknye.....
sibuk beli topup,hp baru pas2 sibuk dengan makwe.....
lepas tu kalau duit habis call parent cakap duit dah habis....
kan kau dah menyusahkan parent kau.....
lagi satu IPTS ni mane ad dekat pendalaman......semua kat bandar....
dah tentu-tentu kos sara hidup pun makin meningkat....

dah membazir duit dah....lepas tu bile dah keje nanti kau kene pulak bayar duit PTPTN....
bala-bala.....habis macam tu je duit titik peluh kite.....
kan lagi bagus duit hasil titik peluh kite tu kite simpan untuk masa depan...
betul tak?

p/s:kepada sape-sape yang terasa dengan kate-kate aq,aq menyusun sepuluh jari minta ampun dan maaf.....kepada lepasan SPM pilih course ikut result SPM...bukan ikut kata hati atau minat....